Vi bygger tog og spor

I spor 0 er det yderst minimalt, hvad der kan købes færdigfremstillet. Og slet intet når det nu drejer sig om danske forhold som forbillede.

Vi må derfor næsten bygge det hele selv.

Til det formål har klubben så hjemkøbt diverse smådele til brug for selvbyggeriet. Men størsteparten må man selv fremstille ud fra diverse tegninger og billeder.Vi er i AbMJ ikke bange for at give fif og fiduser fra os til nybegyndere i modelbyggehobbyen, og vi har flere eksempler på fine modeller bygget af, og med, enkle midler.
Nu er det ikke kun tog der skal fremstilles til en modelbane i spor 0. Der skal bruges skinner og sporskifter, stopbomme, huse, træer, biler, broer, signaler, ja alt hvad man finder i landskabet.For at lokomotiver og vogne kan køre på sammen på det spor klubben bygger, er der nogle standarder som både spor og køretøjer skal bygges efter. Disse standarder findes i klubben. Nogle vil måske finde disse standarder for restriktive, men de er med til at sikre en problemfri kørsel på anlægget. Standarderne ved AbMJ er ikke forskellig fra standarder ved andre danske spor 0 klubber.

Se også:   Vi bygger huse og landskaber

© Aalborg Model Jernbane     www.abmj.dkVed AbMJ anvendes et toskinne jævnstrømssystem,
nominel 12 volt, digitaliseret ved system Lenz.